LAWATAN JURUTERA DAERAH DUNGUN DAN PEGAWAI PENDIDIKAN DAERAH DUNGUN.

Ditulis pada .

 

Dungun, 8 November 2017 (Rabu),  Jurutera Daerah Dungun serta Pegawai Pendidikan Daerah Dungun telah membuat lawatan bersama- sama dengan Pegawai Penyiasat JKR Dungun dan diiringi oleh wakil sekolah bagi lawatan untuk melihat keadaan struktur bangunan asrama Sek. Men.Keb.Teja Putra Ketengah Jaya, Dungun dan bangunan dewan Sek.Keb. Kerteh1,Dungun.

 

 

LAWATAN JURUTERA DAERAH DUNGUN SERTA PEGAWAI PENDIDIKAN DAERAH DUNGUN KE BANGUNAN ASRAMA SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN TEJA PUTRA KETENGAH JAYA , DUNGUN TERENGGANU.

 

 

LAWATAN JURUTERA DAERAH DUNGUN SERTA PEGAWAI PENDIDIKAN DAERAH DUNGUN KE BAGUNAN DEWAN SEKOLAH  KEBANGSAAN KERTEH 1 , DUNGUN TERENGGANU.

 

 

EKSPRESI NEGARAKU

Ditulis pada .

Dungun 14 Oktober, Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Bin Hamidi hari ini bersama rakyat negeri Terengganu memeriahkan program Hari sukan Negara dan Ekspresi Negaraku di Dataran Merdeka daerah Dungun. Program tersebut dimulakan dengan Larian Bendera Negaraku.

Sementara itu, pelbagai acara diadakan sempena Hari Sukan Negara dan Ekspresi Negaraku. Antaranya, bola sepak, bola jaring dan sebagainya. Pada program yang sama turut diadakan Pameran agensi kerajaan dan swasta, jualan dan perkhidmatan 'food truck'.

Kementerian Kerja Raya dan Jabatan Kerja Raya Dungun turut terlibat dalam menjayakan progaram tersebut.

 

Lawatan Timbalan Perdana Menteri bersama Menteri Besar Terengganu mengunjungi 'booth' Kementerian Kerja Raya.

 

Kakitangan Kementerian Kerja Raya dan JKR Dungun.

 

 orang awam mengunjungi  'booth' Kementerian Kerja Raya.

SUKAN JKR TERENGGANU 2017

Ditulis pada .

 

Kuala Terengganu, pada 20 hingga 22 April 2017 telah diadakan Karnival Sukan JKR Terengganu  bertempat di Stadium Tertutup Negeri Terengganu. Beberapa acara telah dipertandingkan antaranya ialah Ping Pong, Sepak Takraw, Badminton berpasukan, Bola Jaring, Bola Tampar, dan Bola Sepak.Turut dipertandingkan ialah Bowling Tampin yang bertempat di  Coral Bowl Centre, Tingkat 9, PB Sentrel, Kuala Terngganu.

JKR Dungun telah berjaya mempertahankan kejuaraan acara Ping Pong  dan manakala Sepak Takraw berpasukan JKR Dungun dapat merampas kembali kejuaraan daripda pasukan JKR Besut.  Disamping itu juga, JKR Dungun yang diwakili oleh Jurutera Daerah, Puan Eliza Sufinah telah mendapat naib johan dalam acara bowling tampin. Oleh demikian, JKR Dungun mendapat naib johan mata keseluruhan dibelakang JKR Marang yang mendapat johan keseluruhan.

 

Jurutera Daerah muncul tempat ke 2 dalam acara Bowling

 

 

Barisan Pemain JKR Dungun

Pasukan Ping Pong JKR Dungun

 

Barisan Pemain Bola Sepak JKR Dungun

 

Barisan Pemain Pasukan Bola Jaring JKR Dungun

 

Barisan Pemain Pasukan Sepak Takraw JKR Dungun

 

 

LAGI GAMBAR

http://jkrdungun.terengganu.gov.my/index.php/2015-04-21-21-12-22/kelab-sukan-kebajikan/341-sukan-jkr-negeri-terengganu-2017